Literatura kobieca: głosy pisarek, które zmieniły literacki krajobraz.

Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.

Antocyjany są głównie obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w różnych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest wycierany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są bezbarwne, tak że maceracja to istotny proces w procesie nadania koloru winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bowiem już ich sok jest koloru czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi i Dunkelfelder. Formy te są jednakże wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony bądź różowy, zależy w każdym calu, od sposobu, w jaki się wykrywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się po największej części antocyjanom.
1. Czytaj dalej

2. Przeczytaj to

3. Odwiedź stronę

4. Wejdź
Kultura podkastów: jak dźwięk kształtuje nasze postrzeganie świata.

Comments are closed.

Stelaże pod akwariu

Z jakich materiałów najczęściej wykonywane są stelaże pod akwarium Z jakich ...

Szafa rack stojąca

Szafa rackowa wisząca czy stojąca - którą wybrać Obecnie najlepszym sposobem ...

Na jaką ofertę lic

Na jaką ofertę można liczyć w biurach rachunkowych Czy przy wyborze ...

Na jakie rzeczy nale

Boksy garażowe - dlaczego warto ich używać Do czego się przydają ...

Taśmy z indywidualn

Taśmy z nadrukiem - na jakie rzeczy należy zwrócić uwagę ...